Rekli su o bridžu…

Bridž je najzanimljivija i najinteligentnija igra kartama, koju je ljudska pamet do sad smislila. Voleo bih da ga deca uče, razumljivo naravno,  kao što su učili plesati;  na kraju to će biti najkorisnija stvar za njih, jer ne možete s istim žarom nastaviti plesati kada ste ćelavi i trbušasti kao lonac; niti, zbog istog razloga, možete sa zadovoljstvom po sebe ili vašeg partnera i dalje igrati tenis ili golf  kada ste otišli dosta iznad srednjih godina. Ali možete igrati bridž onoliko dugo dokle god možete sedeti za stolom i razlikovati karte jednu od drugih. U stvari, kada sve ostalo više ne uspeva – sport, ljubav, ambicije – bridž ostaje jedini koji pruža utehu i zabavu.

William Somerset Maugham

 

Mnoge igre pružaju zabavu, ali Vas samo bridž zaokuplja. Vežba Vaš um. Vaš um može da zarđa, ali bridž sprečava rđu od formiranja.

Omar Sharif

 

Igranje bridža odražava inteligenciju. To je jedna od najboljih stvari u životu zaista. Svako ko propušta bridž, propušta toliko toga u životu.

Malcolm Forbes

 

Bilo kuda da idem, uvek mogu sklopiti nova prijateljstva za bridž stolom.

Martina Navratilova

 

Bridž je esencijalno društvena igra, ali nažalost ona privlači popriličan broj nedruštvenih ljudi.

Alan Truscott

 

Bridž je poput vodjenja ljubavi. Ako nemaš dobrog partnera, bilo bi dobro da imaš dobru ruku.

Woody Allen

 

Ulaganje u berzu gde ljudi veruju u efikasnost je poput igranja bridža sa nekim kome su rekli da gledanje u karte neće doneti ništa dobro.

Warren Buffett

 

Bridž je kraljica svih igara sa kartama.
Bridž je jedna od igara u kojoj kompjuter nije najbolji.

Bill Gates